×

Ultimele postări

Cântare personale

cântar personal

Cântare personale

Cântarele personale sunt dispozitive de măsurare pentru determinarea greutății persoanelor. Acestea au evoluat de-a lungul timpului și sunt fabricate în diverse combinații, forme și cu diferite funcții. Cântarele personale sunt dezvoltate structural pentru a măsura greutatea oamenilor, având suprafața de cântărire modelată astfel încât să permită unei persoane să se urce pe ea și să își măsoare greutatea sau să măsoare volumul de apă, grăsime sau masă musculară din corp. Cântarele clasice cântăresc în intervalul de până la 120-150 kg. Cu toate acestea, pot fi achiziționate și cântare personale care suportă până la 320 kg. Pentru persoanele cu deficiențe de vedere, pot fi utilizate cântare vorbitoare, care anunță greutatea măsurată. Majoritatea acestora vorbesc în limba engleză, germană, franceză sau spaniolă.

Cântare mecanice și electronice

galileo2Cântarele mecanice și personale cu ac, a căror cea mai mare dezavantaj este deviația în măsurarea gramelor. Acul se mișcă chiar și la cea mai mică mișcare. Mai răspândite sunt cântarele electronice. Informația despre greutate este afișată pe ecran aproape imediat. Cântarele personale electronice cântăresc cu o precizie de 100 de grame. Tipurile mai scumpe de cântare sunt echipate cu memorie, care înregistrează greutatea mai multor persoane. Cântarele electronice sunt alimentate cu baterii sau printr-un panou solar. Acestea se pornesc automat când o persoană se urcă pe ele. Noua generație de cântare electronice nu are doar un design interesant, ci monitorizează și starea de sănătate. Aceasta se măsoară astfel: după ce persoana se urcă pe cântar, un mic impuls electric slab trece prin corp și măsoară valoarea grăsimii corporale, apei sau masei musculare. Această funcție nu ar trebui utilizată de femeile însărcinate sau de persoanele cu stimulator cardiac.

Cântar pentru copii

Pentru nou-născuții alăptați, este bine să știm cât lapte consumă, de aceea se folosesc cântare precise pentru sugari, cu o precizie de 5 g, pe care se așază copilul și greutatea acestuia este afișată imediat pe ecran.