×

Ultimele postări

Diferite tipuri de cântare

Cântar pentru copii

În trecut, copiii erau cântăriți doar la controalele medicale, dar astăzi este posibil să le monitorizați greutatea și în confortul casei. Pe piață există deja multe cântare cu diverse funcții. Acestea rețin ultima valoare măsurată, redau melodii pentru a calma bebelușii și au funcții care permit cântărirea bebelușului chiar și atunci când acesta se mișcă. Sunt modelate astfel încât să fie confortabile și sigure pentru copil. Cele mai simple sunt disponibile la prețuri foarte accesibile, în timp ce pentru cele cu mai multe funcții trebuie să plătiți puțin mai mult.

Cântare de laborator

Se cere de la ele o mare precizie în măsurarea greutății și fiabilitate. Sunt destinate laboratoarelor și centrelor de cercetare, unităților medicale și farmaciilor. Acestea cântăresc cu o precizie de până la 0,01 g. Modelele mai moderne permit conversii directe între unitățile de masă și măsurarea densității substanțelor. Unele sunt echipate și cu un capac transparent pentru protecție împotriva curentului de aer.

Microbalanțe

Cântare mici și simple, care sunt extrem de sensibile și bine echipate, în ciuda dimensiunilor lor. Acestea funcționează cu baterii standard sau cu un adaptor de rețea. Se calibrează automat pentru măsurători precise în diverse locații.

Cântare industriale de podea

De obicei, sunt fabricate din oțel, deoarece unele au o capacitate de încărcare de până la 8000 de kilograme. Sunt utilizate în principal pentru recepția și expedierea mărfurilor în depozite. De obicei, pot număra și bucăți.

Cântare de platformă

Mai mici, sunt utilizate în principal în oficii poștale pentru cântărirea coletelor. Pot avea și funcția de adunare a cântăririlor sau de numărare a pieselor, iar medicii veterinari folosesc funcția de cântărire a animalelor. De asemenea, sunt utilizate și în aeroporturi.

Cântare cu macara suspendată

Cântăresc obiectele în poziție suspendată. Sunt utilizate în principal în construcții. De obicei, sunt echipate și cu o telecomandă.

Cântare de agățat

găsesc utilizare și în gospodării, pentru cântărirea bagajelor, a bebelușilor într-un rucsac special sau pentru pescuit.

Cântare de pod rutier

Sunt utilizate pentru cântărirea camioanelor. Pot fi încastrate la nivelul carosabilului sau deasupra acestuia.