×

Ultimele postări

Cântărirea în bucătărie

Pentru a ne asigura că o rețetă va reuși, trebuie să respectăm cantitățile exacte specificate în aceasta. În unele rețete, măsurătorile sunt în căni, în altele în linguri și mililitri. Deoarece fiecare lingură sau cană poate fi diferită, rețetele indică adesea greutatea exactă a ingredientelor pentru a evita eșecurile culinare. Din acest motiv, cântarele de bucătărie au devenit o parte esențială a gătitului și coptului.

Cântarele de bucătărie pot fi:
De masă, cele mai utilizate.
Suspendate, care se fixează pe perete, afișează ora și unele chiar temperatura. Acestea au adesea un timer încorporat, astfel încât să știți când să scoateți prăjitura din cuptor. Pot avea un bol sau doar o platformă pe care să așezați ingredientele de cântărit.
Cântar digital pentru linguri, care au forma unei linguri și cântăresc direct lichidele sau materialele pulverulente pe care le puneți în lingură.

De asemenea, se împart în mecanice și digitale:
Cântarele de bucătărie mecanice atrag prin aspectul lor interesant, care ne amintește de vremurile de demult și înfrumusețează bucătăria, mai ales dacă este decorată într-un stil similar. De asemenea, sunt atractive datorită prețului mai mic și capacității lor de a cântări mai multe kilograme, dar au o precizie mai mică.

Cântarele de bucătărie digitale cântăresc alimentele cu mare precizie. Au și diverse funcții suplimentare. De exemplu, puteți pune făină, apăsați un buton care resetează greutatea la zero și adăugați zahăr, repetând acest proces. Dacă puneți un bol pe cântar înainte de a-l porni, cântarul va începe de la zero, astfel că nu trebuie să scădeți greutatea bolului. Puteți seta și unitățile în care doriți să cântăriți. Cele mai moderne pot avea un ecran tactil și funcția de măsurare a volumului lichidelor în mililitri sau cântărirea raportată la un ingredient de bază, cum ar fi MyWeigh Maestro. Există multe modele moderne din care puteți alege cel care se potrivește perfect în bucătăria dvs.

Bunicile noastre cântăreau în bucătărie pe cântare cu două tăvi și, de obicei, aveau nevoie să echilibreze greutatea alimentelor cu greutăți. Unele poate aveau un cântar cu o greutate care se deplasa pe o scară numerică pentru a determina greutatea exactă a obiectului. De aceea dura puțin până aflau greutatea exactă a unui obiect. Astăzi, avem cântare care ne permit să cântărim în câteva secunde. Și avem multe opțiuni din care să alegem.